Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook deze winter competitie voor regiorijders op FlevOnice

Ook deze winter competitie voor regiorijders op FlevOnice

geplaatst donderdag 3 september 2009 om 10:51:10 op Schaatspeloton.nl

Ook komend winterseizoen wordt er op de 5 kilometer lange kunstijsbaan FlevOnice een schaatsmarathoncompetitie georganiseerd voor de regionale categorieën Dames, C1, C2, C3, Masters 1 en Masters 2. Deze competitie die FlevObokaal zal gaan heten wordt georganiseerd door FlevOnice, de ijsclub STG Dronten, de KNSB en de Gewestelijke Technische Commissies marathon van Gelderland en Overijssel.

Halverwege winterseizoen 2008/2009 werd door deze zelfde organisatie het idee opgevat om een wedstrijdcyclus op te zetten voor regiorijders waarvoor in vergelijking met de landelijke competities relatief weinig wedstrijden worden georganiseerd. Binnen twee weken stonden de rijders voor de inschrijftafel. "De organisatie liep als een trein," stelt Roel Ketelaar, manager van FlevOnice, vast. "De KNSB stond hier op dat moment organisatorisch gezien nog buiten. Het was een eigen initiatief, waar door veel regiorijders op werd gereageerd".

De oorspronkelijke competitie was bedoeld voor de regiorijders uit de Noord-Oost Competitie. Dit jaar wordt deze grens verschoven naar een landelijk deelnemersveld. "We hebben het maximale aantal deelnemers vastgesteld op 110 deelnemers per categorie. Dit betekent wel dat we het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt' moeten hanteren". De gewestelijke marathonsecties ondersteunen de organisatie, wat het mogelijk maakt een professionelere competitie op te zetten. Dat betekent dat dit jaar per categorie een competitie over 3 wedstrijden met een volwaardig eindklassement wordt aangeboden. De wedstrijden worden aansluitend verreden op de wedstrijden om de DSB Bank Cup voor de landelijke Topcompetitie.

Per wedstrijdavond wordt door 3 categorieën om de punten gestreden. Op woensdag 25 november 2009 gaat de competitie van start met de C1, C2 en C3. De Dames, Masters 1 en Masters 2 gaan de daaropvolgende week van start. "We hopen op net zo'n goed verloop als vorig jaar, maar met een professionelere aanpak en een gedegen competitiereglement" Over de inschrijfprocedure voor de FlevObokaal wordt zo snel mogelijk meer informatie bekend gemaakt via www.flevonice.nl.