Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kalender compleet: Seizoenstart in Alkmaar, Amsterdams NK en zes maal FlevOnice

Kalender compleet: Seizoenstart in Alkmaar, Amsterdams NK en zes maal FlevOnice

geplaatst maandag 3 augustus 2009 om 19:02:05 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft ruim 2 maanden voor de start van het seizoen 2009/2010 de al eerder gepubliceerde kalender gecompleteerd met de locaties. Zaterdag 10 oktober zal in Alkmaar gestart worden met de DSB Bank Cup die 19 wedstrijden later, na vijf tussenstops op FlevOnice, op 9 januari haar finale beleefd. De Amsterdamse Jaap Edenbaan heeft het Nederlands Kampioenschap op kunstijs toegewezen gekregen.

Opvallend op kalender is de prominente plek van FlevOnice in Biddinghuizen. Op die 5 kilometer lange trajectijsbaan zullen vijf wedstrijden in de DSB Bank Cup worden verreden. Daarnaast is het peloton ook tijdens de DSB Bank Grand Prix een maal te gast in de Flevopolder. Waar Biddinghuizen veel op de kalender staat is het opvallend om te zien dat De Smelt in Assen dit seizoen maar eenmaal gastheer is voor het landelijke marathonschaatspeloton. Dit terwijl in de afgelopen jaren het peloton de Drentse hoofdstad nog opvallend vaak aandeed. Het Nederlands Kampioenschap voor Senioren zal in tegenstelling tot afgelopen seizoen niet aan het eind maar midden in het seizoen worden verreden. Zondag 17 januari zal op de Amsterdamse Jaap Edenbaan gestreden worden om de Rood-Wit-Blauwe truien.

Het seizoen zal worden afgesloten met een vierdaagse in Groningen, Breda, Alkmaar en Den Haag. Hierbij zal zaterdag 27 februari in het voorprogramma van de finale van deze vierdaagse op de Haagse Uithof ook ruimte zijn voor het Nederlands Kampioenschap voor Pupillen en Junioren.

Bekijk ook:

De Nationale kalender 2009/2010