Schaatspeloton.nl - Nieuws - De Haan Westerhoff wordt Team Windkr88

De Haan Westerhoff wordt Team Windkr88

geplaatst zaterdag 16 mei 2009 om 16:05:16 op Schaatspeloton.nl

Met ingang van het schaatsseizoen 2009/2010 gaat het marathonteam De Haan Westerhoff verder onder een nieuwe naam: team Windkr88 (lees Windkracht 8). Door alle uitingen rondom het team te voorzien van het beeld- en woordmerk van de stichting, hoopt Windkr88 middels de topsport attentiewaarde voor en herkenbaarheid van het beeldmerk te bereiken en een stimulans voor de breedtesport en gehandicaptensport te zijn.

Stichting Windkr88 is de naam van een nieuwe stichting voor mensen, door mensen. Windkr88 vindt dat sport, cultuur en welzijn voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Gelukkig kunnen veel mensen op eigen kracht en initiatief hun doel bereiken. Maar soms lukt dat niet. Dan kan Windkr88 steun in de rug geven. Windkr88 stelt zich ten doel door haar initiatief bij te dragen aan kansen en mogelijkheden voor ontwikkeling, zingeving voor personen, organisaties en instellingen. Daarnaast wil Windkr88 haar missie op zodanige wijze uitdragen dat hiervan een stimulans uitgaat naar particulieren, instellingen, overheden en bedrijven om zich aan te sluiten bij Windkr88 en met menskracht en middelen de initiatieven van Windkr88 te ondersteunen.

Inmiddels kon Windkr88 voor drie handbikers nieuwe fietsen aanschaffen. De drie mannen, die voor hun invaliditeit allen al zeer actieve sporters waren, vonden een nieuwe uitdaging in het handbiken. Met de steun van Windkr88 beschikken zij nu elk over een nieuwe handbike, die helemaal is afgestemd op de persoonlijke fysieke omstandigheden. De optelsom van het onverwoestbare karakter van de drie bikers en het professionele materiaal waarover zij nu beschikken, heeft de drie al doen besluiten in 2010 te pogen de top van Alpe d'Huez te bereiken per handbike.

Ook de op 10 april jl. geopende voetbalschool Veerkr88 te Opende mag rekenen op support van Windkr88. De voetbalschool biedt kinderen van financieel niet draagkrachtige
ouder(s)/verzorger(s) een kans om te gaan sporten. De voetbalschool geeft kinderen door middel van sport een kans zich positief te ontwikkelen.
Sport verbroedert, is een uitlaatklep en biedt houvast alle kinderen de mogelijkheid om op een goed niveau te trainen. Onze activiteiten moeten worden gezien als iets extra's, naast de activiteiten bij de eigen vereniging.

Binnenkort gaat de website online: www.windkr88.nl

Bekijk ook:

De Haan Westerhoff weer terug als hoofdsponsor (23 januari 2009)