Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart de Vries, Mariska Huisman en Erna Kijk in de Vegte genomineerd voor Willem Poelstra Trofee

Bart de Vries, Mariska Huisman en Erna Kijk in de Vegte genomineerd voor Willem Poelstra Trofee

geplaatst woensdag 18 maart 2009 om 10:13:10 op Schaatspeloton.nl

Bart de Vries is een van de gegadigden om zijn broer Bob als belofte van het jaar op te volgen. Hij moet daarbij de concurrentie aangaan met Essent Cup en Super Prestigewinnares Mariska Huisman en Erna Kijk in de Vegte.

Bart de Vries is een van de gegadigden om zijn broer Bob als belofte van het jaar op te volgen. Hij moet daarbij de concurrentie aangaan met Essent Cup en Super Prestigewinnares Mariska Huisman en Erna Kijk in de Vegte.

Bart de Vries (Schuurman Schoenen), Mariska Huisman (Viks Parket) en Erna Kijk in de Vegte (Landjuweel) zijn genomineerd voor de Willem Poelstra Trofee 2009. Dat heeft het bestuur van de Stichting Wintersporten (SWS) bekendgemaakt. Op 20 maart 2009 maakt het bestuur tijdens het KNSB Gala bekend wie de trofee dit jaar wint, en zo de opvolger wordt van titelhouder Bob de Vries.

De Willem Poelstra Trofee werd 13 jaar geleden in het leven geroepen als aanmoedigingsprijs voor marathontalenten. Het uitgangspunt van de Willem Poelstra Trofee is om jonge, talentvolle rijders een extra stimulans te geven. De trofee is vernoemd naar Willem Poelstra, die de titel - toen nog ‘Prijs der Beloften' genaamd - in 1997 won. Toen hij in 1999 op veel te jonge leeftijd overleed aan een hartstilstand, werd in overleg met de familie besloten de prijs om te dopen tot Willem Poelstra Trofee.

Onder de winnaars van de trofee erkende marathonnamen als Jan Maarten Heideman, Peter de Vries, Ruud Borst, Maria Sterk en Tristan Loy. Vorig jaar was het nog Bob de Vries die de trofee veroverde. Bart de Vries is nu dus een van de gegadigden om zijn broer als belofte van het jaar op te volgen. Hij moet daarbij de concurrentie aangaan met Essent Cup en Super Prestigewinnares Mariska Huisman en Erna Kijk in de Vegte.

Winnaars van de Prijs der Beloften
1995 Peter de Vries
1996 Ruud Borst
1997 Willem Poelstra
1998 Jan Maarten Heideman
1999 Bas en Gerben van Hest

Winnaars van de Willem Poelstra Trofee
2000/2001 Koen Lankhaar
2001/2002 Martijn Kromkamp
2003 Roel van Hest
2004 Maria Sterk
2005 Tristan Loy
2006 Lars Hoogenboom
2007 Douwe de Vries
2008 Bob de Vries

Bekijk ook:

Mariska Huisman
Erna Kijk in de Vegte
Bart de Vries