Schaatspeloton.nl - Nieuws - Yvonne Spigt naar Viks, Kimberly Muusse naar Hoolwerf

Yvonne Spigt naar Viks, Kimberly Muusse naar Hoolwerf

geplaatst zaterdag 14 maart 2009 om 18:24:19 op Schaatspeloton.nl

Yvonne Spigt en Kimberly Muusse, hier nog als ploeggenoten in de kleuren van Foekens, zullen volgend seizoen uitkomen voor respectievelijk Viks Parket en Hoolwerf Heiwerken.

Yvonne Spigt en Kimberly Muusse, hier nog als ploeggenoten in de kleuren van Foekens, zullen volgend seizoen uitkomen voor respectievelijk Viks Parket en Hoolwerf Heiwerken.

De damesteams van Viks Parket en Hoolwerf Heiwerken hebben zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van respectievelijk Yvonne Spigt en Kimberly Muusse. Beide Dames zijn afkomstig van Foekens waar de sponsor inmiddels heeft aangegeven te zullen stoppen met de sponsoring van de damesformatie van ploegleiders Eline Lute-Kuin en Piet Vervoort.

De 21-jarige Yvonne Spigt, die vorig seizoen op de Weissensee Open Nederlands Kampioen op natuurijs werd, was dit seizoen goed voor podiumplekken in de zevende Essent Cupwedstrijd en tijdens een criterium op de Weissensee. Ook eindigde de Wervershoofse als derde in het Jongerenklassement van de KNSB Cup. De 23-jarige Kimberly Muusse behaalde dit seizoen de titel van het Gewest Noord-Holland/Utrecht en reed goede uitslagen tijdens de Super Prestige op FlevOnice waar ze in het eindklassement als zesde eindigde.

Met de komst van Yvonne Spigt heeft de damesformatie van Viks Parket de ploeg voor het nieuwe seizoen rond. Eerder verlengde Essent Cupwinnares Mariska Huisman al en werden Biance Roosenboom en Helen van Goozen aangetrokken. Dit betekend dat de groen-gele formatie voor het eerst sinds haar bestaan vier dames in de ploeg zal hebben. De formatie is blij met de komst van de West-Friese Spigt: "Voor Mariska is de komst van Yvonne een mooie aanvulling mede door dat ook Yvonne Hoorn als thuisbaan heeft en hierdoor is samen trainen mogelijk."

Bekijk ook:

Kimberly Muusse
Yvonne Spigt