Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gewestelijke en Belgische titels verdeeld in Eindhoven

Gewestelijke en Belgische titels verdeeld in Eindhoven

geplaatst maandag 9 maart 2009 om 23:39:27 op Schaatspeloton.nl

Jochem Uithoven (BCT Schaatsteam), Karen Teuling (PANalytical) en Aart van Dalen zijn in Eindhoven kampioen geworden van het Gewest Noord-Brabant / Limburg / Zeeland bij respectievelijk de Heren, Dames en Masters. Traditiegetrouw vond tijdens het kampioenschap van het zuidelijkste gewest van Nederland ook de Belgische kampioenschappen marathonschaatsen plaats. In deze titelstrijd ging het kampioenschap naar de Lommelse Benjamin Willekens.

Jochem Uithoven prolongeerde bij de Heren zijn gewestelijke titel. De rijder van het BCT Schaatsteam, die onlangs nog de finalewedstrijd van KNSB Cup won in de Top Divisie, was na 75 ronden te sterk voor zijn broer Nick Uithoven die als tweede eindigde. De jonge 17-jarige Thijs Blom verraste met een bronzen medaille. Bij de Dames pakte Karen Teuling na een jaar zonder de titel van haar gewest terug. De 35-jarige Teuling verwees na 30 ronden regionaal rijdster Anne-Carine Abeelen naar de tweede plaats. Abeelen deelde het zilver met landelijk rijdster Martine Dubling terwijl Daisy Goedhart brons behaalde. Bij de Masters behaalde Aart van Dalen de titel. Van Dalen zag zich op het podium vergezeld door Wim Oldenburg en Adriaan Provoost die zilver en brons behaalde.

Zoals jaarlijks gebruikelijk is nemen de Belgen het gewestelijke kampioenschap van Noord-Brabant/Limburg/Zeeland te baat om hun eigen nationale kampioenschap te verrijden. De marathontitel der Belgen ging hierbij naar de 20-jarige Benjamin Willekens uit Lommel. Willekens liet de Masters Frans van den Bossche en Ronnie Viane achter zich.