Schaatspeloton.nl - Nieuws - Carla Zielman naar Pro Horeca

Carla Zielman naar Pro Horeca

geplaatst donderdag 5 maart 2009 om 12:38:00 op Schaatspeloton.nl

Carla Zielman

Carla Zielman

Pro Horeca heeft zich voor het volgende seizoen versterkt met Carla Zielman. De Nederlandse Kampioene op natuurijs en zilveren medaille winnares van het NK op kunstijs gaf eerder al aan te zullen vertrekken bij Hoolwerf Heiwerken. Met de keuze voor de ploeg van ploegleidster Nynke Bouma-Huitema komt een einde aan de speculaties rondom Zielman en haar toekomstige ploeg.

Pro Horeca Nederland, groothandel in Horecabenodigdheden in Leek, weet zich met het aantrekken van de Carla Zielman zeker versterkt. Zielman, die afgelopen seizoen goed was voor zeven zeges en veertien podiumplekken, brak dit seizoen echt door in het landelijke marathonschaatsen. Belangrijkste zege voor de Steenwijkerwoldse was natuurlijk het Nederlands Kampioenschap op het natuurijs van de Oostvaardersplassen. Naast het NK op natuurijs was de 24-jarige Zielman goed voor vijf zeges in de Essent Cup en een zege bij de KNSB Grand Prix in het Zweedse Falun. Tijdens het NK op kunstijs afgelopen zaterdag in Heerenveen eindigde Zielman als tweede.

De studente veehouderij aan de Hogeschool Dronten, waar ze eind dit cursusjaar hoopt af te studeren, ziet binnen de Pro Horeca Ploeg nieuwe mogelijkheden en uitdagingen om aan haar schaatsontwikkeling te werken in combinatie met een oriëntatie op een maatschappelijke carrière. Aldus ploegenvertegenwoordiger Herman Kramer. De Pro Horeca ploeg staat onder leiding van onder andere Nynke Bouma-Huitema die vorig seizoen als actief marathonschaatsster stopte.

Bekijk ook:

Carla Zielman
Carla Zielman vertrekt bij Hoolwerf Heiwerken (17 februari 2009)