Schaatspeloton.nl - Nieuws - Peter de Vries presenteert boek

Peter de Vries presenteert boek

geplaatst dinsdag 15 januari 2008 om 19:46:00 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen zaterdag is in Heerenveen het boek ‘Doorgaan! Peter de Vries over schaatsen en opstaan’ gepresenteerd.

Afgelopen zaterdag is in Heerenveen het boek ‘Doorgaan! Peter de Vries over schaatsen en opstaan’ gepresenteerd.

Afgelopen zaterdag is in Heerenveen het boek `Doorgaan! Peter de Vries over schaatsen en opstaan` gepresenteerd. Daarin vertelt de marathonschaatser uit Heerenveen openhartig over successen, teleurstellingen, emoties, geloof, naakt poseren in een mannenblad, over Nederlands kampioen triatlon worden terwijl hij niet eens kan zwemmen, over collega schaatsers, over dertig jaar topsport met vallen en opstaan. Het boek is op papier gezet door Bram Buruma.

Peter de Vries zet na 18 jaar schaatsen bij de A-rijders een punt achter zijn sportieve loopbaan, maar wordt tot op de laatste dag van zijn sportieve loopbaan en waarschijnlijk ook nog ver daarna herinnerd aan het zware auto-ongeluk dat hem in oktober 1987 overkwam, waarbij zijn linker been totaal verbrijzeld werd en bij de revalidatie binnen twee jaar zelfs nog tweemaal spontaan brak.
Bij de presentatie van het boek was ook dokter Jaap Bruyel aanwezig, die Peter destijds behandelde. Hij herinnerde zich dat de behandeling er op gericht was om er weer ‘een bruikbaar been' van te maken en het eigenlijk al een wonder was dat Peter weer kon lopen.

Maar hoe kan het dat Peter de Vries (1967) ondanks botbreuken, beenmergtransplantaties, gebroken ribben, blessures en veel teleurstellingen toch uitgroeide tot een van de grootste marathonschaatsers van Nederland? Wat dreef om zichzelf steeds weer bij elkaar te rapen, om weer op te staan en door te gaan?
"Als schaatser won Peter de Vries te weinig en dat komt omdat hij dikwijls ten onder ging aan zijn gretigheid", zegt trainer-coach Henk Gemser in zijn voorwoord in dit boek.

Het verhaal van Peter kan gelezen worden als een van de vele verhalen over sporters, zo werd bij de presentatie duidelijk gemaakt. Maar het kan ook zeker een hulp zijn voor anderen die hun crisis moeten overwinnen, weer op de rails moeten komen. Het verhaal van Peter de Vries vertelt volgens Gemser dat mensen veel meer kunnen dan ze denken dat zij kunnen!

Bekijk ook:

www.doorgaanmetpeter.nl