Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bianca Roosenboom derde dame Viks Parket

Bianca Roosenboom derde dame Viks Parket

geplaatst zondag 1 maart 2009 om 13:32:02 op Schaatspeloton.nl

Bianca Roosenboom

Bianca Roosenboom

Na het verlengen van Mariska Huisman en het aantrekken van Helen van Goozen van Frisia Financieringen heeft Viks Parket zich versterkt met een derde dame. Bianca Roosenboom, kersvers Nederlands Kampioene Junioren A zal de formatie van ploegleider Gerrit Bakker volgend seizoen gaan versterken. Roosenboom komt over van Cado Motus waar ze dit seizoen goed was voor een podiumplek in de twaalfde KNSB Cupwedstrijd.

De 19-jarige Bianca Roosenboom debuteerde, na in het seizoen 2005/2006 de regionale Noord-Oost Competitie te hebben gewonnen, in 2006 in het landelijke damespeloton. De Kampense was dit seizoen goed voor een podiumplek in de twaalfde KNSB Cupwedstrijd en eindigde twee maal op de vierde plek net naast het podium. Zaterdag was Roosenboom in Heerenveen de sterkste in het Nederlands Kampioenschap voor Junioren A.

Bianca Roosenboom is de derde schaatsster die Viks Parket voor volgend seizoen heeft vastgelegd. Eerder verlengde Essent Cupwinnares Mariska Huisman bij deze formatie en kwam Helen van Goozen over van Frisia Financieringen. Met Helen van Goozen was Bianca Roosenboom eerder in 2007/2008 al ploeggenote bij de formatie van Blauwe Stad.

Bekijk ook:

Bianca Roosenboom