Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bekkering prolongeert nationale titel

Bekkering prolongeert nationale titel

geplaatst zaterdag 28 februari 2009 om 16:01:30 op Schaatspeloton.nl

Het Damespodium, vlnr: Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken), Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) en Mariska Huisman (Viks Parket).

Het Damespodium, vlnr: Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken), Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) en Mariska Huisman (Viks Parket). (bron: Schaatspeloton.nl)

Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) heeft in Heerenveen de Nederlandse title behaald. De uittredende kampioene prolongeerde haar titel na 70 ronden voor Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken) en Mariska Huisman (Viks Parket) die het zilver en brons behaalden. Bekkering maakte deel uit van een kopgroep van acht dames die in de laatste ronde werd bijgehaald door het peloton waar Zielman en Huisman de voorsten waren.

Het dames maakte een vermakelijke wedstrijd voor het talrijk aanwezige publiek in Heerenveen. Verschillende aanvallen kregen weinig ruimte tot in de finale een groep van acht dames op kop kwam. Deze kopgroep die ontstaan was op zo'n 15 ronden voor het eind bestond uit enkele leuke namen. De uittredende kampioene Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) zag zich in de kopgroep vergezeld door ploeggenote Janneke Ensing (Frisia Financieringen), Yvonne Spigt (Foekens), Eline Bavius (Groenehartsport.nl), Ellen Waijer (Pro Horeca), Margo van de Merwe (Team de Sprinters), Marjolijn Hulzebosch (Van der Wiel) en Sandra 't Hart (Landjuweel). Het achttal liep uit en begon de finale met een voorsprong van ruim 100 meter. Het peloton keerde echter onder aanvoering van Mariska Huisman (Viks Parket) iets terug bij de kopgroep. Het sprintende peloton slokte vervolgens in de laatste ronde de kopgroep op, maar de sprintende kop van het peloton achterhaalde Daniëlle Bekkering niet meer. Bekkering prolongeerde haar nationale titel voor Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken) en Mariska Huisman die respectievelijk het zilver en brons mee naar huis konden nemen.

Bekijk ook:

Uitslag