Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eindzeges 6-Banentoernooi voor Floris, Ravestein en Bakker

Eindzeges 6-Banentoernooi voor Floris, Ravestein en Bakker

geplaatst maandag 23 februari 2009 om 09:01:26 op Schaatspeloton.nl

Terwijl het landelijke peloton aan de finaleweek van de KNSB Cup bezig was had het regionale 6-Banentoernooi vrijdag haar finale in Den Haag. In die wedstrijd verzekerden Kevin Floris, Jane Ravestein en Arjan Bakker zich van de eindzege van deze competitie van de gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland. De dagzeges gingen op de Haagse Uithof naar Frank Bisschop, Simone Oud en Sjaak Botman.

Bij de C-rijders was voor de finale de winnaar al wel bekend. Kevin Floris ging de finale in met een dusdanige voorsprong dat de eindzege hem eigenlijk niet meer kon ontgaan. De wedstrijd werd in Den Haag opgeleukt door een geslaagde ontsnapping van vijf rijders. Van dit vijftal was uiteindelijk thuisrijder Frank Bisschop die de dagzege kon opeisen. De schaatser uit Oude Wetering hield in de finale Sjors Spaargaren en Stan Nelissen achter zich. Kevin Floris finishte als eerste van het peloton op de zesde plaats en kon zoals gezegd als eindwinnaar van de competitie naar het podium. Daar zag hij zich geflankeerd door Johan Hendriks en Christiaan van den Berg die respectievelijk als tweede en derde in het klassement eindigden.

Ook bij de Dames was voor de finale wel zeker wie na afloop gehuldigd zou worden als eindwinnaar. Jane Ravestein eindigde op haar thuisbaan in de finale dan wel net naast het podium maar zag zich toch verzekerd van de eindwinst. Simone Oud behaalde in Den Haag haar vijfde zege, maar moet in het klassement genoegen nemen met de tweede plek. Oud liet in de finale Maartje Zwaan en Lisanne Buurman achter zich. Marlous Prinzen verzekerde zich in de finale met een zesde plek van de derde plaats op het eindpodium.

Bij de Masters ging de eindzege naar een andere rijder dan de rijder die als klassementsleider de finale was ingegaan. Dirk Dijksman, die zonder dit seizoen een zege te hebben behaald als eerste in het klassement stond, zag Arjan Bakker in de finale nog voorbij gaan. Bakker pakte in de finale samen met Sjaak Botman twee ronde voorsprong op het peloton. Dirk Dijksman had samen met negen andere een ronde voorsprong op het peloton en zag door de bonuspunten voor een ronde voorsprong zijn klassementsvoorsprong al verdampt. Arjan Bakker, die de wedstrijd niet eens meer hoefde te winnen en achter Sjaak Botman als tweede eindigde, verzekerde zich van de eindzege. Paul Robijn eindigde als eerste van de tweede groep en plaatste zich als derde in de finalewedstrijd. Jurgen Meijer, die de finale als zesde finishte, legde beslag op de derde plek in het eindklassement.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag C Divisie
Uitslag Dames