Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lex Cazemier beloont Stuut en Sterk met Dick van Gangelenpunten

Lex Cazemier beloont Stuut en Sterk met Dick van Gangelenpunten

geplaatst donderdag 19 februari 2009 om 08:53:26 op Schaatspeloton.nl

Sandor Stuut (Vlasman) en Maria Sterk (DSB Bank) hebben in Groningen de meeste punten verdiend voor de Dick van Gangelen Trofee. Lex Cazemier zag als jurylid van de prijs voor Marathonschaatser van het Jaar dit tweetal als beste in hun klasse. Maria Sterk verstevigde hiermee haar leiding in het tussenklassement. Ralf Zwitser (Adformatie) blijft de ranglijst aanvoeren bij de heren.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

De wedstrijd bij de heren was lastig om te jureren, nadat tien ronden voor het einde Shane Dobbin ten val kwam, op het ijs bleef liggen en vervolgens de wedstrijd werd geneutraliseerd. Er ontstond na de herstart een volstrekt ander wedstrijdbeeld met een kopgroep van 16 rijders. De vijf punten gingen niettemin naar Sandor Stuut, die toch de meeste indruk maakte. Ook Douwe de Vries en Bob de Vries reden een sterke wedstrijd. Zo ook Joost Juffermans en hoewel Jan van Oosterom geen deel uitmaakte van de kopgroep verdiende hij toch wel een punt, omdat hij zich over het geheel in de wedstrijd nadrukkelijk had laten zien.

Jurypunten
1 Sandor Stuut 5
2 Douwe de Vries 4
3 Bob de Vries 3
4 Joost Juffermans 2
5 Jan van Oosterom 1

Podiumpunten
1 Sjoerd Huisman 3
2 Arjan Stroetinga 2
3 Karlo Timmerman 1

DAMES:
Maria Sterk was met afstand de beste rijdster van het peloton. Vooral toen ze na een valpartij een halve ronde achterstand opliep en die uiteindelijk met een indrukwekkende krachtsinspanning en ook dankzij het voortreffelijke werk van Kitty Meeth weer te niet deed. Mariska Huisman en Daniƫlle Bekkering, die het tempo opvoerden om de aansluiting van Maria te voorkomen, reden een heel sterke wedstrijd en verdienden eveneens punten. Ook Sandra 't Hart was in de wedstrijd heel actief, hoewel toch iets minder nadrukkelijk aanwezig. Kitty Meeth verdiende zeker een punt voor haar knechtenrol in dienst van Sterk.

Jurypunten
1 Maria Sterk 5
2 Mariska Huisman 4
3 Daniƫlle Bekkering 3
4 Sandra 't Hart 2
5 Kitty Meeth 1

Podiumpunten
1 Chris Witty 3
2 Elma de Vries 2
3 Maria Sterk 1

PLOEGEN:
Bij de heren was de ploeg van BAM het team dat de wedstrijd volledig controleerde en daarmee de punten verdiende. TNT liet zich opvallend zien in de kopgroep en het team van BCT kwam de punten toe, vooral vanwege het sterke rijden van Jaap Smit.
DSB stak er als team bij de dames met kop en schouders bovenuit, met name door het ploegenspel bij de poging Maria Sterk na haar val terug te brengen in het peloton. Daarin speelde Kitty Meeth een sterke rol bij het ophalen van Maria, maar deed tegelijkertijd Elma de Vries prima afstopwerk. Frisia en Landjuweel maakten in die volgorde de meeste aanspraak op de overige punten.

Jurypunten Herenploegen
1 BAM 5 pnt
2 TNT 4
3 BCT 3

Jurypunten Damesploegen
1 DSB 5 pnt
2 Frisia 4
3 Landjuweel 3

Bekijk ook:

Klassement Heren
Klassement Dames