Schaatspeloton.nl - Nieuws - Champions Race: zege Huisman, 2000 euro voor Right to Play

Champions Race: zege Huisman, 2000 euro voor Right to Play

geplaatst dinsdag 17 februari 2009 om 19:22:29 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) heeft vanmiddag op FlevOnice de Champions Race gewonnen. De Nederlands kampioen op natuurijs was in de strijd tussen marathon- en langebaanschaatsers sneller dan Enrico Fabris en René Ruitenberg (Safan). De middag in Biddinghuizen, waar de race over een FlevOniceronde deel van uitmaakt, bracht ruim 2000 euro op voor Stichting Right to Play.

Aan de start stonden met Enrico Fabris, Chad Hedrick en Bob de Jong drie regerende Olympisch kampioenen aan de start. Zij gingen de strijd aan met Sjoerd Huisman, Sandor Stuut, Jan Maarten Heideman en René Ruitenberg. Net zoals zondag in Heerenveen tijdens de World Cup mass-start demonstratie waren in de Flevopolder de marathonschaatsers hun collega's van de langebaan te snel af. De organisatie van de race was zeer tevreden met een succesvol verlopen editie.

Na de huldiging van de race was er voor genodigden gelegenheid om deel te nemen aan schaatsclinics, ook door de kampioenen gegeven. Aan het einde van de middag vond er een speciale veiling van diverse schaats artikelen plaats, ingebracht door bekende en minder bekende schaatsers plaats. De opbrengst hiervan, ruim € 2000,- gaat naar de humanitaire Stichting Right to Play.