Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Oosterom naar Foekens, Kooyenga Groep stopt

Van Oosterom naar Foekens, Kooyenga Groep stopt

geplaatst vrijdag 13 februari 2009 om 09:33:37 op Schaatspeloton.nl

De formatie van Foekens heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van Jan van Oosterom (Goesting.nl Schaatsteam). Dit meldt de KNSB op haar website. De internetplek van de schaatsbond weet verder te melden dat Kooyenga Groep, hoofdsponsor van de gelijknamige Top Divisieformatie van onder andere Grand Prixleider Martijn Kromkamp, zich zal terugtrekken als geldschieter.

De Kooyenga Groep maakte eerder juist bekend door te willen gaan als sponsor maar keert nu terug van die gedachten. Dit betekend dat de formatie van ploegleider Jan Eise Kromkamp op zoek moet naar een nieuwe sponsor. Kromkamp strikte Kooyenga vlak voor het seizoen als sponsor van de formatie waar naast zijn zoon Martijn ook uit Roel van Hest, Hermen van der Wal, Arjen Becker, Peter van de Pol en Christian Gert Hoen deel van uitmaken. Martijn Kromkamp is op dit moment, met morgen nog de finale te gaan, leider in de KNSB Grand Prix.

De sponsor Foekens gaat volgend seizoen wel door als hoofdsponsor. Het astbestverwijderingsbedrijf uit Zaandam gooit het met het oog op het nieuwe seizoen wel enigszins over een andere boeg. Na het vertrek van Yoeri Lissenberg naar Vlasman, werd inmiddels bekend dat Ruud Aerts op zoek is naar een nieuwe ploeg. In Falun werd dan wel weer bekend dat Jan van Oosterom de overstap zal maken van het Goesting.nl Schaatsteam naar de formatie van Foekens.