Schaatspeloton.nl - Nieuws - Masters zorgen voor thrillerontknoping Regiocompetitie Zuid

Masters zorgen voor thrillerontknoping Regiocompetitie Zuid

geplaatst dinsdag 10 februari 2009 om 23:45:58 op Schaatspeloton.nl

De finale van de Regiocompetitie Zuid is zaterdag in Geleen voor de Masters uitgedraaid op een zeer spannende ontknoping. Klaas Brandwijk won, waar Kenneth van Steenberge (VDH Marmer en Natuursteen) bij de C-rijders won, maar Aart van Dalen haalde met een vijfde plek de eindzege binnen. Slechts een tiende punt scheidde Van Dalen van de nummer drie in de eindrangschikking.

De Regiocompetitie Zuid kende bij de Masters in zes wedstrijden tijd dit seizoen vijf verschillende winnaars. Aart van Dalen was de enige rijder die twee maal zijn schaats als eerste over de eindstreep drukte, iets waar hij na afloop van de finalewedstrijd in Geleen de vruchten van plukte. Op de Zuid-Limburgse ijsbaan ging in de Masterswedstrijd met Tonnie Westerlaken, Klaas Brandwijk en Frans van den Bossche een kopgroep van drie rijders rond. Brandwijk eiste de zege op voor Van den Bossche en Westerlaken, maar achter hen vond de echte strijd plaats. Daar finishte Jan Grauss, voor aanvang van de finale derde in het klassement, als vierde wat hem op een totaal van 151,1 punten bracht. Achter Grauss finishte de als tweede begonnen Aart van Dalen op plek vijf vlak voor klassementsleider Wiel van Aken. Dit bracht Van Dalen op 151,2 punten wat, met Van Aken op 151,1 punten, genoeg was voor de eindzege. Omdat Jan Grauss in de finale voor Wiel van Aken finishte kon hij achter Aart van Dalen als nummer twee op het podium plaatsnemen. Een podium dat zich door slechts een schamele tiende van een punt verschil zag gescheiden.

Naast de Mastersfinale vond op de ijsbaan in Geleen ook de finale van de C-rijders en Dames plaats. Aangezien er bij de dames geen deelnemers waren kon Annemarie Pasveer zonder te rijden zich de winnares noemen van de Regiocompetitie Zuid. In het eindklassement eindigde Ilona Grandia op ruime achterstand als nummer twee, Clarissa van Maaren werd derde. Bij de C-rijders werd de finale een strijd tussen twee Belgen. De Eerste Divisierijder Kenneth van Steenberge pakte de dagzege voor Sven Mallezie die al zeker was van de eindzege. Mallezie ging op het eindpodium Rein de Vries en Rik Koppelaar vooraf.