Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eindzege Grand Prix Dames voor Danielle Bekkering

Eindzege Grand Prix Dames voor Danielle Bekkering

geplaatst maandag 9 februari 2009 om 13:09:47 op Schaatspeloton.nl

Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) heeft door het winnen van de derde en finalewedstrijd voor Dames in de KNSB Grand Prix de eindzege in deze competitie behaald. Bekkering was in de sprint na 100 kilometer sneller dan Mariska Huisman (Viks Parket) en Maria Sterk (DSB Bank). Bij de Heren draaide de derde etappe uit op een familiefeest met Ralf en Jens Zwitser op plek een en twee.

Voor de dames was vandaag de derde wedstrijd in de KNSB Grand Prix ook direct de finale. Waar de heren de komende week nog twee maal in actie zullen komen was op het Runnmeer vandaag al de eindwinnares van de KNSB Grand Prix bekend. Met de bonuspunten van een finalewedstrijd te verdienen lag alles vooraf nog open, en dit bleek ook. Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) die als nummer vijf de finale in ging kwam als eindwinnares bovendrijven. Dit kon Bekkering doen door de finalewedstrijd te winnen. In de sprint van een compacte groep was de Groningse sneller dan Mariska Huisman (Viks Parket) en Maria Sterk (DSB Bank). Klassementsleidster Erna Kijk in de Vegte (Landjuweel) eindigde als vijfde wat dus niet genoeg was om die plek vast te houden. Zelfs de tweede plek in het eindklassement ging aan de neus van Kijk in de Vegte voorbij. Mariska Huisman behaalde met haar tweede plek genoeg punten om ook in het eindklassement de tweede plek te bezetten voor Kijk in de Vegte die als derde naar het eindpodium kon.

Bij de heren draaide de wedstrijd uit op een familiefeest voor de familie Zwitser. Naast Rob Busser (BCT Schaatsteam) waren Ralf Zwitser (Adformatie) en zijn oudere broer Jens Zwitser (DSB Bank) aanwezig in een driemanskopgroep. Na 100 kilometer was het Ralf die zijn broer naar de tweede plek verwees. Rob Busser kwam als derde op het podiumplaatje dat zeker het fotoalbum van de Katwijkse familie in zal gaan. Martijn Kromkamp (Kooyenga Groep) die in het achtervolgende peloton enkele seconden achter de kopgroep als negende finishte behoudt de leiderstrui in de KNSB Grand Prix.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren