Schaatspeloton.nl - Nieuws - Viks Parket biedt excuses aan, gaat verder met Mariska Huisman

Viks Parket biedt excuses aan, gaat verder met Mariska Huisman

geplaatst dinsdag 3 februari 2009 om 09:33:11 op Schaatspeloton.nl

Mariska Huisman

Mariska Huisman

22 januari plaatste Viks Parket op haar website het bericht dat Mariska Huisman er voor gekozen had ook volgend seizoen voor de formatie uit te zullen komen. Dit bericht was echter voorbarig. Mariska Huisman had toen nog geen definitief besluit genomen. Viks Parket biedt hiervoor nu excuses aan Huisman aan. Inmiddels heeft Mariska Huisman wel definitief voor Viks Parket gekozen.

Nadat de sponsor Viks Parket donderdag 22 januari op de site van de schaatsploeg het bericht had geplaatst dat Mariska Huisman bij de ploeg blijft is het roddelcircuit dat marathonschaatsen heet los gebarsten. Mede om de roddels en onduidelijkheden te vermijden heeft de sponsor behoeft aan een toelichting.

"Mariska had op de datum dat het bericht op de Viks-site werd geplaatst nog geen definitief besluit genomen omdat zij ten eerste nog een wedstrijd moest rijden en ook nog in onderhandeling was met andere gegadigden. Viks Parket heeft te vroeg in een bericht op hun schaatst site gezet en hiermee Mariska in verlegenheid gebracht. Het bericht is razend snel overgenomen door andere sites en ging als een lopend vuurtje door het schaatswereldje. Iedereen had het bericht gelezen alleen Mariska Huisman zelf nog niet. Viks Parket wil dan ook op deze manier zijn excuus aan Mariska overbrengen. Het is nooit de bedoeling van Viks geweest maar uit een iets te over enthousiaste reactie te snel op de site geplaatst."

Uiteindelijk is het tussen Viks Parket en Mariska Huisman allemaal goed gekomen. Voor, tijdens en na de wedstrijd in Utrecht en zelfs op de Weissensee is Mariska Huisman benaderd door andere ploegen. Maar in een gesprek met Viks-eigenaar Ronald de Beer van is het uiteindelijk op de Weissensee toch allemaal goed gekomen. Mariska Huisman heeft dinsdag avond 27 januari aan het thuisfront van Viks parket het verlossende woord gegeven. "Op de vraag ga je nog een jaar voor ons rijden antwoorden de altijd goedlachse Mariska JA IK GA (nog een jaar in het groen geel)".

Mariska Huisman zal nu dan dus ook zeker in het seizoen 2009/2010 voor Viks Parket uitkomen. Omdat Karin Bakker inmiddels heeft aangegeven te zullen stoppen zal de ploeg opzoek moeten naar nieuwe teamgenoten voor Huisman. "Hoe de damesploeg er verder gaat uitzien zal de toekomst leren hier zal nog wel een hersencelletje voor gebruikt gaan worden." Aldus de sponsor. "Mariska bedankt."

Bekijk ook:

Mariska Huisman
Viks-eigenaar boos over DSB-aanbod Mariska Huisman (25 januari 2009)
Mariska Huisman verlengt bij Viks Parket (22 januari 2009)