Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stichting Groenoranje komt met derde ploeg

Stichting Groenoranje komt met derde ploeg

geplaatst vrijdag 30 januari 2009 om 21:54:19 op Schaatspeloton.nl

De familie van het BAM Schaatsteam en het Equipe Renault Eco2 krijgt waarschijnlijk komend seizoen uitbreiding van een derde marathonschaatsteam. Dit maakte Alfred Bolks van de overkoepelende Stichting Groenoranje in Oostenrijk bekend. De formatie, dat een opleidingsploeg pur sang moet worden, is voorlopig nog zonder hoofdsponsor. De overgang van Timmerman en Van Loon naar Adformatie noemt Bolks als voorbeeld van de opleidingssuccessen dat dit moet opleveren.

Schaatsers die in dit nieuwe talententeam willen worden opgenomen, dan wel willen rijden voor Equipe Renault Eco2 kunnen zich zelf melden meldt de Stichting Groenoranje op haar website. Leeftijd, ambitie, lichamelijke en fysieke mogelijkheden zijn dan trefwoorden, die door de leiding worden gewogen om kans te maken. Een ander past in de plannen van Groenoranje waardoor jonge schaatsers met een goede begeleiding kans maken op doorstroming naar een echt A-team.

Vanuit het nieuwe team kunnen rijders, als ze zich daar goed ontwikkelen doorstromen naar het groeiteam Equipe Renault Eco2. Daar moet de opleiding worden voltooid, waarna het echte grote werk kan beginnen. Bij voorkeur en bij voldoende ruimte is dat dan het BAM schaatsteam, maar mochten zich andere teams voor een bepaalde rijder melden dan moet dat ook mogelijk zijn. Een goed voorbeeld is nu de overgang van Karlo Timmerman en Jan van Loon. "Voor beide rijders was er belangstelling en dat kan als een groot compliment worden gezien voor zowel de rijders als de huidige trainers. De technische staf van Groenoranje vond en vind dat de opleiding van beide schaatsers nog niet is voltooid en had beide schaatsers een nieuwe overeenkomst aangeboden. Na de wedstrijden op de Oostenrijkse Weissensee had een en ander handen en voeten gegeven moeten worden. Door de belangstelling van Adformatie gebeurde dit nu eerder. Trainer Jillert Anema weet dat de overgang van Timmerman en van Loon het lot is voor een organisatie met een talententeam en/of een groeiteam. Maar vindt een overgang op zich niet erg. "Schaatsen is een gevoel en je moet je in een ploeg lekker voelen om te kunnen presteren. Als je om wat voor reden dan ook ergens anders wilt schaatsen moet je dat niet willen tegenhouden", aldus de gedreven Friese ploegleider op de website van de stichting. "Schaatsers die bij ons rijden moeten graag bij ons willen rijden, bereid zijn te investeren en wij bieden hun naast een bescheiden contract, goede voorzieningen en begeleiding. Als Karlo en Jan nu een zeer goed aanbod krijgen van een ander team, feliciteer ik hun en team van volgend seizoen ook", zegt Jillert Anema vanaf een zonnig Oostenrijks terras aan de Oostenrijkse Weissensee.

Groenoranje werkt voor de organisatie en financiering van de plannen nauw samen met een aantal bedrijven, sponsors, suppliers en donateurs. De bedrijven vinden door de werkwijze van de stichting elkaar onderling gemakkelijker. De BAM, Univé en Renault zijn meer dan alleen sponsors en werken, door de contacten die ze via het marathonschaatsen opdoen onderling ook samen op een aantal terreinen.

Door deze samenwerken en het verder kijken dan alleen het sponsoren van een ploeg, kan nu ook al worden gezegd dat er een derde schaatsteam komt. De stichting is op dit moment bovendien in de afrondende fase met een nieuwe partner, die deel wil uitmaken van het concept van Groenoranje, de plannen wil ondersteunen en mede financieren.

Bekijk ook:

Transfermarkt in volle gang (30 januari 2009)