Schaatspeloton.nl - Nieuws - Floris profiteert in 6-Banentoernooi van afwezigheid concurrentie

Floris profiteert in 6-Banentoernooi van afwezigheid concurrentie

geplaatst donderdag 29 januari 2009 om 10:24:02 op Schaatspeloton.nl

Terwijl zijn belangrijkste concurrenten zich op de Weissensee bevonden heeft Kevin Floris woensdag in Amsterdam de tweede plaats behaald in de tiende etappe van het 6-Banentoernooi. Floris moest in de hoofdstad de zege aan Rick Smit laten maar deed goede zaken voor het klassement. Jane Ravestein won bij de Dames en verstevigde zo haar klassementsleider. Bij de Masters ging de zege naar Arjan Bakker.

Met Johan Hendriks, Christiaan van den Berg, Stef Zwitser en Marcel van Ham op de Weissensee was van de top-5 in het 6-Banentoernooi alleen de klassementsleider Kevin Floris aanwezig voor de tiende etappe. Floris pakte in Amsterdam samen met Frank Bisschop en Rick Smit een ronde voorsprong op het peloton. Na 50 ronden was het Rick Smit die zich uit deze kopgroep als winnaar liet kronen. Kevin Floris eindigde op de tweede plek en verdiende zo 24 pure winstpunten. Frank Bisschop bezette de derde plek op het podium. In het klassement heeft Floris met nog twee wedstrijden te gaan nu een comfortabele voorsprong van bijna 34 punten op Johan Hendriks.

Bij de Dames waren de belangrijkste rijdsters wel gewoon aanwezig. Al was het ook hier de klassementsleidster die goede zaken deed. Met de zege in de tiende wedstrijd deed Jane Ravestein hier zelf alles aan, om daarna te zien dat de naaste concurrentie in de persoon van Simone Oud pas op plek zes terecht was gekomen. In de daguitslag werd Ravestein op het podium geflankeerd door Emma Engbers en Maartje Zwaan. De voorsprong van Ravestein op Oud in het klassement groeide door haar zege tot 22 punten.

Bij de Masters kwam een volledig nieuwe leider aan de leiding van het klassement te staan. Door een vierde plaats schoof Dirk Dijksman op naar de eerste positie in het tussenklassement. Dijksman eindigde in Amsterdam net naast het podium dat bevolkt werd door winnaar Arjan Bakker en Jan Hubert (Choose 2 Achieve) en Paul Robijn die als twee en drie eindigden.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie