Schaatspeloton.nl - Nieuws - De Haan Westerhoff weer terug als hoofdsponsor

De Haan Westerhoff weer terug als hoofdsponsor

geplaatst vrijdag 23 januari 2009 om 18:15:23 op Schaatspeloton.nl

Als hoofdsponsor was De Haan Westerhoff afgelopen seizoen een beetje op de achtergrond geraakt in het marathonpeloton. Het bedrijf had echter nog wel degelijk belangen in zowel team Schuurman Schoenen als Care Groep-DeSmelt. Komend seizoen gaat het bedrijf weer verder met een eigen team, zo werd vandaag bekend gemaakt. Het bedrijf zal dit samen doen met TnA Projectontwikkeling.

Het is de formatie die dit seizoen rondrijdt onder de naam van Schuurman Schoenen die volgend seizoen weer onder de vlag van De Haan Westerhoff en TnA Projectontwikkeling in actie zal komen. Vrijwel alle rijders worden overgenomen in de nieuwe ploeg. Voor Bart de Vries, Durk Fabriek, Jouke Hoogeveen en Jan de Jager is een plaatsje ingeruimd. Alleen Douwe Bierma moet op zoek naar een andere formatie. Zijn plek wordt ingenomen door Crispijn Ariëns, die ook op zoek was naar een nieuwe ploeg door het afhaken van hoofdsponsor PE People. Ariëns vestigde dit seizoen meerdere keren de aandacht op zich met sterke optredens.

Hoe het nieuwe team zal gaan heten, is op dit moment nog niet bekend. Wel is zeker dat Paul Olijve, directeur van De Haan Westerhoff dat actief is in projectzonwering, samen met zijn zakenpartner Gerbert Ritsma van TnA Projectontwikkeling, borg zal staan voor de financiële kant van de ploeg. De technische leiding komt in handen van de huidige Top Divisierijder Bram Sikma. Sikma, die namens Care Group-DeSmelt bezig is aan zijn laatste seizoen als A-rijder, beschikt over het trainersdiploma B.

Koop Talen zal in combinatie met Bram Sikma de ploegleiding op zich nemen en terwijl Ingrid Dijkstra als teammanager actief zal zijn.