Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mariska Huisman verlengt bij Viks Parket

Mariska Huisman verlengt bij Viks Parket

geplaatst donderdag 22 januari 2009 om 22:28:44 op Schaatspeloton.nl

Mariska Huisman

Mariska Huisman

De huidige leidster in de Essent Cup en winnares van de Super Prestige, Mariska Huisman, zal ook komend seizoen uitkomen voor Viks Parket. Dit maakt de ploeg bekend op hun website. Voor Mariska Huisman, die een zeer sterk seizoen draait, was interesse van verschillende ploegen. Zaterdag verdedigt zij in Utrecht een voorsprong van een punt op Maria Sterk in de Essent Cup Finale.

Dit seizoen was de 25-jarige Mariska Huisman al goed voor vier zeges en in totaal zeventien podiumplekken. Twee maal was de rijdster uit Westgraftdijk het sterkst in de Essent Cup en ook in de Super Prestige kwam Huisman twee maal als eerste over de streep. In die laatste competitie sleepte zij ook het eindklassement in de wacht. Iets wat ze zaterdag in de Essent Cup zou kunnen herhalen. Ze moet dan in Utrecht Maria Sterk een punt voorblijven.

Sinds januari is Mariska Huisman ook aanvoerster van de Wereldranglijst. Komend seizoen zal zij dus in elk geval voor het derde seizoen uitkomen in het groen van Viks Parket.

Bekijk ook:

Mariska Huisman