Schaatspeloton.nl - Nieuws - Weissensee overleeft regenbuien, start naar kleine meer

Weissensee overleeft regenbuien, start naar kleine meer

geplaatst dinsdag 15 januari 2008 om 22:25:00 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen weekend heeft de Weissensee te maken gehad met enkele regenbuien die de ijsvlakte van het bergmeer onder een laag water zette. Mede door deze regenval is besloten om de startplek voor de evenementen, die vanaf volgende week woensdag plaats zullen gaan vinden, te verplaatsen naar het kleine en ondiepere meer. Op dit gedeelte van de Weissensee zal ook de feesttent worden opgebouwd.

Zaterdag heeft het de gehele dag geregend in de omgeving van de Weissensee. Zowel op het grote als op het kleine meer stond het ijs onder water. Ondanks de regenval van het afgelopen weekeinde bevonden zich maandagmiddag al weer talrijke schaatsers op het ijs. Aldus de website van de organisatie. Dit kon dankzij ingrijpen van ijsmeester Norbert Jank en zijn team die door het zagen van gaten in het ijs zorgden dat het regenwater van het ijs kon lopen.

Vandaag had SWS-vice-voorzitter Toine Doreleijers aan de Weissensee contact met Norbert Jank. In dat contact is besloten om de start- en finishplek van het parcours te verplaatsen van het eerder aangekondigde grote meer ten oosten van de brug naar het kleine meer. De grote feesttent zal ook bij het westelijk gelegen kleine meer opgebouwd gaan worden.

Het ijs op het kleine meer heeft volgens de organisatie weinig te lijden gehad van de regenval. Het laagje water dat op het ijs was komen te liggen, is door de gezaagde gaten in het ijs weer weggelopen. De rest van het water is door de lichte nachtvorst weer aangevroren. IJsmeester Jank is hier kort over: "Prima ijs!"

Voor de komende tijd wordt wel iets warmer weer voorspelt. 's Nachts blijft het bijna constant onder nul en voor volgende week zal de temperatuur ook overdag het vriespunt weer gaan opzoeken.

Bekijk ook:

De 14-daagse weersverwachting op de Weissensee