Schaatspeloton.nl - Columns - Tussentijd

Tussentijd

geplaatst vrijdag 23 maart 2007 om 09:11:00 op Schaatspeloton.nl

Femke Roemer

Femke Roemer schaatst marathons in het regionale 6-banentoernooi in het Westen van Nederland. Daarnaast is de 23-jarige actief in de baancompetitie van Amsterdam. In de toekomst wil Femke Roemer graag landelijk marathons proberen te gaan rijden. Dit seizoen zal zij voor Schaatspeloton.nl haar belevenissen in de regionale marathon in woord zetten. Ook zal zij aandacht besteden aan bekende van haar die dit seizoen hun debuut beleven op de landelijke marathon. De eerste column van Femke Roemer zal vrijdag 20 oktober geplaatst worden op Schaatspeloton.nl.

De tijd tussen twee sportseizoenen in vind ik een wat rare periode. Het schaatsseizoen is afgelopen maar het skeelerseizoen is nog niet begonnen. Tenminste, niet officieel begonnen qua wedstrijden. Veel mensen uit mijn skeelerteam trainen namelijk al wel. In mijn gedachten maak ik ze uit voor over-fanatiekelingen. Want ik…, ik moet er nog even niet aan denken.
Vorige week ben ik op wintersport geweest. Alleen maar denken aan mijn snowboard die de berg afsuist en aan de après-ski die avond…

Dit is nu voor mij de derde rustweek. Ik merk dat ik er ook aan toe ben. Mijn motivatie ontbreekt nu even. Ik heb helemaal geen zin om me in het zweet te werken op de fiets of al weer fanatiek bochten te lopen per skeeler. Nu heb ik weer tijd om uit te gaan, alcoholische dranken te nuttigen…. Vandaag zat ik tijdens het avondeten een wijntje te drinken. Doordeweeks doe ik dit niet vaak. Maar toch…. Ik beschrijf deze gebeurtenis niet voor niets, omdat ik toch een soort schuldgevoel heb ontwikkeld tegen alles wat minder goed voor de sport is. Maar ik moet dit van mezelf toestaan.

Daarom vind ik de Tussentijd een lastige periode. In het begin vind ik dat ik de rust echt verdiend heb, maar na ongeveer twee weken kom ik in gewetensnood. Gedachten als;
‘Straks loop ik een trainingsachterstand op!, is het normaal dat ik nog steeds niet veel zin heb om te gaan trainen, dit is toch echt je laatste wijntje deze avond, ik moet nu echt de kroeg verlaten want het is al heel laat', schieten meermalen door mijn hoofd. Terwijl ik mezelf juist in de Tussentijd ook moet laten gaan. Tijdens het sportseizoen hou ik altijd al rekening met deze euvels. Dat is het nijpende aan een sportverslaving (zie mijn eerdere column Levensstijl) en aan het fanatisme dat in me zit…

Want toch… ik merk het wel dat ik weer zin krijg in skeeleren. Vandaag was ik in een skeelerzaak om te kijken naar nieuwe schoenen en wielen. Ik vernam dat het dit weekeinde weer lenteweer wordt…. Zou dan mijn start van het skeelerseizoen plaats vinden? En de eerste wedstrijden worden al half april weer verreden, dan moet ik er toch wel weer klaar voor zijn….oei nu ik dit schrijf wordt ik zowaar een beetje nerveus – in positieve zin- over de aankomende wedstrijden. En onzeker ook – hoe hard zal de concurrentie gaan?, hou ik het weer bij?

Ach, ik laat het nu nog even op zijn beloop. Genoeg rust houden is goed voor mens en dier…

Tot slot wens ik een ieder een goed nieuw (sport)seizoen toe. Geniet nog even van de Tussentijd – nu het nog kan. Ik heb met veel plezier mijn columns geschreven. Soms voelde het schrijven net zo aan als een schaatswedstrijd, erg leuk maar soms ook lastig en spannend.

Groetjes van Femke

Alle Columns van Femke Roemer:

Column 1 (20 oktober 2006)
Uitdagingen (3 november 2006)
Teleurstellingen (17 november 2006)
Levensstijl (1 december 2006)
Techniek en vrouwen (15 december 2006)
Er bekaaid vanaf komen (29 december 2006)
De (on)macht van regels (12 januari 2007)
De magie van natuurijs (26 januari 2007)
Sport op zijn hoogtepunt (9 februari 2007)
Sportstad Amsterdam (23 februari 2007)
Laatste marathon (9 maart 2007)
Tussentijd (23 maart 2007)