Schaatspeloton.nl - Columns - Beste Roy

Beste Roy

geplaatst vrijdag 7 januari 2011 om 09:33:30 op Schaatspeloton.nl

Karlo Timmerman

Karlo Timmerman, 24 jaar, is als marathonschaatser actief voor het team van SOS Kinderdorpen. Sinds 2007 is hij al aanwezig op het hoogste landelijke niveau waar hij in die tijd al drie overwinning behaalde. Naast het schaatsen studeert Karlo Accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen, wat eveneens zijn woonplaats is. Vanaf 12 november zal Karlo elke vier weken als columnist actief zijn op Schaatspeloton.nl. In zijn columns wil hij met een kritische blik kijken naar de actualiteit van de dag rond het peloton waar hij deel van uitmaakt.

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen. De goede voornemens mochten officieel tot gisteren aan een ieder worden toegewenst. Ik weet het nog goed, 3 januari 15:00 precies kwam het bericht in de media. "Roy Boeve stopt met schaatsen". Ik schrok me de pleuris, kreeg bijna tranen in mijn ogen. Zo'n goede, mooie sporter, een vriend, die stopt door een vervelende blessure.

Hoe moet het nu verder met het schaatsen zonder jou? Jij bent de persoon met de extravaganza in het peloton. De persoon die het regelt als er iets rechtgezet moet worden. Nu is er niemand meer die als schaatser met een rode spijkerbroek komt aanzetten, of iemand die het niet eens is met het selectiebeleid en gewoon via de rechterlijke gang zijn recht gaat halen. Wat te denken van de bril, er is geen schaatser in het peloton met zo'n bril op zijn hoofd. Jij zorgde ook iedere keer in januari voor nieuws want dan werd bekend dat je van ploeg wisselde. Van de kleinste tot de allergrootste ploeg.

Maar ik weet dat jij bekender gaat worden dan je nu bent. Jij gaat het maken in het wielrennen. Daar ben ik van overtuigd. Als je Vinke er iedere keer met zes vingers in de neus oplegt, mensen deze man heeft 10 keer top-10 gereden in de Ster van Zwolle, en je wordt getraind door Martin van Dijk, de man die Adri van der Poel heeft grootgemaakt, gaat dit zeker lukken.

Ik weet waar je gaat fietsen en ik zet over drie jaar voor jou in het voorjaar de televisie aan en dan komt jouw naam voorbij op de Belg tijdens Vlaanderens Mooiste of Parijs-Roubaix.

Roy, bedankt en succes.

Alle Columns van Karlo Timmerman:

Kritiek (12 november 2010)
Nooit gedacht, maar... (10 december 2010)
Beste Roy (7 januari 2011)
Mooie dingen (4 februari 2011)
Wie de kleintjes niet eert is de grote niet weerd (4 maart 2011)